Uitvaartkosten: wat kost een uitvaart?

Wat kost een uitvaart? Dat vragen mensen ons vaak. Uitvaartkosten zijn echter zeer afhankelijk van de wensen van de overledene en de nabestaanden. Krijgt u een vergoeding in geld of in natura, maar hangt er aan het realiseren van alle wensen een hoger prijskaartje dan de uitkering van de uitvaartverzekering, dan is bijbetalen uiteraard mogelijk. Hoe u het ook geregeld hebt en wat de wensen ook zijn, u krijgt van ons altijd vooraf een heldere en complete kostenbegroting.

Met of zonder polis

Wij verzorgen uitvaarten voor iedereen, met of zonder uitvaartpolis: mensen met een uitvaartverzekering, leden van uitvaartverenigingen en voor mensen die geen verzekering hebben en dus de kosten van de uitvaart zelf betalen. Voor ons zijn alle uitvaarten gelijk: wij zetten graag een stapje extra om een uitvaart neer te zetten die volledig recht doet aan de wensen van de overledene en de nabestaanden.

Kapitaalverzekering

Nabestaanden van een overledene met een kapitaalverzekering ontvangen een vaststaand bedrag. Samen beoordelen we de wensen en bekijken we wat er mogelijk is voor het uit te keren bedrag. 

Uitvaartverzekering in natura

Had de overledene een uitvaartverzekering met een uitkering in natura? Maar wilt u als nabestaanden toch andere keuzes maken? Dan kunt u ervoor kiezen om voor deze verzekering een vervangend bedrag te laten uitkeren. Voor dit bedrag krijgt u bij ons in veel gevallen minstens zo veel of zelfs nog meer dan bij een uitkering in natura. 

Lid van een uitvaartvereniging

Wij verzorgen uitvaarten voor diverse uitvaartverenigingen. Bent u lid van een uitvaartvereniging die zaken doet met een andere uitvaartverzorger, maar wilt u toch gebruikmaken van de diensten van DMG Uitvaartzorg? Informeer naar de mogelijkheden. U bent namelijk altijd vrij in uw keuze.

Zelf de uitvaart betalen

Had de overledene niks geregeld, dan komen de kosten van de uitvaart voor rekening van de nabestaanden. Als kleinschalige organisatie met een groot netwerk kunnen wij de hele uitvaart organiseren voor een eerlijke prijs. Vraag gerust een vrijblijvende begroting aan en vergelijk deze met andere aanbieders. En u zult zien: DMG Uitvaartzorg biedt uitstekende diensten voor een zeer scherpe prijs. 

Wat kost een begrafenis?

‘Hoeveel kost een begrafenis?’ is een veelgestelde vraag. Het antwoord is dat de kosten van een begrafenis afhankelijk zijn van de wensen van de overledene en nabestaanden. Denk hierbij aan de wijze van opbaren, de religieuze of levensbeschouwelijke aard van de uitvaart met bijbehorende sprekers, rituelen en wensen en het aantal gasten tijdens de begrafenis. Had de overledene een graf gereserveerd of moet dit nog geregeld worden? Wij begeleiden u door het hele proces en op basis daarvan krijgt u van ons vooraf een duidelijke en complete begroting, zodat u bij benadering weet wat de begrafenis kost. 

Wat kost een crematie?

De kosten van een crematie zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor het rouwcentrum of crematorium, het aantal gasten dat aanwezig is tijdens de plechtigheid, de verzorging van de gasten voor, tijdens en na de plechtigheid,
live-muziek, het huren van een spreker en de wijze van opbaren en rouwvervoer. Wilt u weten hoeveel de crematie kost? Wij nemen graag alles met u door, waarna u een complete en duidelijke begroting krijgt. 

Neem contact met ons op